Siirry sisältöön

Kuningas Auto

Yksityisautoilu ja politisoituminen Suomessa 1945 – 1980

Yksityisautoilu on herättänyt tunteita koko auton elinkaaren ajan. Kuningas Auto erittelee Suomen massa-autoistumisen monia ulottuvuuksia sotien jälkeisinä vuosikymmeninä ja ristiriitaista suhtautumista nopeasti laajentuneeseen autoiluun. Jos korvat kestävät, johdantona aiheeseen voi kuunnella kansantaiteilija Irwin Goodmanin esittämän, vähemmälle huomiolle jääneen kupletin ”Yli vaan” (1966).

Teos on omakustanne. Käsikirjoitus ajoi karille historia-alan tiedekustantajan vertaisarvioinnissa. Kriittisiin arvioihin suhtautuu ensireaktiona helposti liian henkilökohtaisesti, mutta eipä edes Paavo Väyrynen kuollut harmitukseen. Käsikirjoituksessa oli heikkouksia ja historia-alan perustutkimukseksi työn kysymyksenasettelu ja käsittelytapa ovat laveita. Sekin on hyväksyttävä, että tutkijoiden välillä voi olla historianfilosofisia eroja.

Teksti sai luvan pienten korjausten jälkeen mennä saman tien taittoon ja painoon, sillä bensa ja sähköt loppuivat tämän projektin osalta tähän. Palveluntarjoaja teki nopeasti kivan kirjan. Pientä rosoa omakustanteesta löytyy, jos joku haluaa virheitä kaivella. Suuri kiitos työtäni tukeneelle Suomen Tietokirjailijat ry:lle!

Kirjaa voi tilata verkkokaupasta (Books on Demand) sopuhintaan 19.90 euroa. Teos on saatavilla myöhemmin myös e-kirjana, nimellistä korvausta vastaan.

Tässä linkki kirjaan:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.